Export service

Op het gebied van export kunnen wij u helpen met alle benodigde documenten om ervoor te zorgen dat u zorgeloos terug kunt naar uw bestemming, wereldwijd.

Vereiste exportdocumenten
Wij kunnen alle voor export benodigde documenten voor u verzorgen. Informeer vooraf naar de kosten omdat deze per land kunnen verschillen. Laat ons weten of u per trailer de auto wilt vervoeren of over de weg terug naar huis wilt rijden.

Uitvoercertificaat
Het uitvoercertificaat is het belangrijkste document als u een voertuig wilt exporteren. Dit document dient als bewijs dat het voertuig voor export geregistreerd is. Het voertuig mag vanaf nu niet meer op de openbare weg rijden zonder een exportkenteken.

Exportkenteken
Als u het voertuig over de openbare weg naar uw bestemming wilt rijden bent u verplicht een 14 of 30-daags Exportkenteken op het voertuig te dragen.

Groene verzekeringskaart
Naast het exportkenteken is ook een verzekering tijdens deze 14 of 30 dagen verplicht. Hiervoor kunt u de groene verzekeringskaart gebruiken, eventueel uitgebreid met pechhulp zodat u onderweg snelle en vakkundige hulp kunt verwachten. Dit internationale verzekeringsbewijs biedt een aansprakelijkheidsverzekering en is 15 of 30 dagen geldig.

EAD Douanedocument
Voor voertuigen die buiten de Europese Unie worden geëxporteerd moet een EAD/EX-A Douanedocument worden aangevraagd die aan de EU grens wordt afgestempeld. Hiermee wordt bewerkstelligd dat het voertuig daadwerkelijk de Europese Unie heeft verlaten met de mogelijkheid om tegen BTW nultarief te leveren. Laat ons weten welke grenspost u passeert bij verlaten van de EU in verband met verplichte vermelding op het EAD douanedocument.